Příbramské nemocnici přibylo dárců krve, loni jich bylo rekordních 2588

Autor: redakce | České zdravotnictví | 31. 5. 2024

Publiku se představí Štefan Margita, Pekař, Vojtaano, Jamaron a Jazz Faces, speciálním hostem bude bývalá biatlonistka Gabriela Soukalová. Akce se koná v příbramském letním kině, loni byl podle Janoty areál zcela zaplněný.

Vstupenky mohou zdarma získat jen aktivní dárci krve, zaměstnanci oblastní nemocnice a složky Integrovaného záchranného systému. Běžný prodej vstupenek nebude možný. Bližší informace se zájemci dozvědí na webových stránkách festivalu nebo na facebooku příbramské nemocnice.

Příbramská nemocnice je podle Janoty zřejmě jednou z mála, která nemá problém s nedostatkem dárců. Například Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi zveřejnila výzvu pro období 3. až 27. června, její transfuzní stanice se potýká s nedostatkem krve.

“Prosíme, objednávejte se k odběru plné krve on-line přes aplikaci nebo na telefonních číslech 326 743 404 nebo 731 542 896 v čase pondělí–pátek mezi 10:00 a 14:00. Kapacity k odběru jsou rozšířeny podle nároků na jednotlivé krevní skupiny,” uvedla boleslavská nemocnice na webu.