Vsetínská nemocnice zrekonstruovala zázemí lékárny v poliklinice

Autor: redakce | České zdravotnictví | 14. 10. 2024

Výdejní a prodejní část lékárny v poliklinice se modernizovala před šesti lety, nyní se rekonstrukce týkala laboratoří, skladů a prostorů pro personál. “Opravovaly se jak morálně, tak technicky zastaralé konstrukce a povrchy, měnily se například podlahové krytiny, koncové prvky elektroinstalací, instalovaly se podhledy, repasovaly dveře, upravovaly kanceláře, sociální zařízení i denní místnosti zaměstnanců,” uvedl provozní náměstek Filip Holzmüller. Práce zahrnovaly i opravu nákladní rampy. Náklady byly přes dva miliony korun.

Modernizace také zlepšila pracovní prostředí v laboratoři i skladování zboží. “Hodně se povedla modernizace přípravny léčiv, pracovny magistrů i vedoucího laboranta, zasedací místnosti i denní místnosti s koutkem pro přípravu kávy či čaje. Kromě podlah a podhledů s kvalitnějším osvětlením byla většina prostor vybavena novým nábytkem, včetně boxů pro skladování zdravotnických pomůcek,” uvedl vedoucí lékárny Tomáš Svoboda.

Lékárna slouží nejen veřejnosti, je také logistickým uzlem pro dodávku léků, zdravotnického materiálu a prostředků zdravotnické techniky určených pro všechna oddělení nemocnice, praktické i odborné lékaře. “Úloha nemocniční lékárny je specifická, její zisk je využíván k dalšímu rozvoji nejen lékárny, ale i celé nemocnice,” uvedla mluvčí.