Aktuality

Podle spotřebitelských průzkumů českého trhu se ukázalo, že až 96 % Čechů někdy v životě grilovalo. Drtivá většina z nich dokonce několikrát do roka. Češi zkrátka grilování zbožňují a při prvních náznacích jara přesunují své vaření…
Mléčné koktejly, ledové kávy se šlehačkou, zmrzliny. Oblíbené symboly jara, které ale řadě lidí způsobují značné zdravotní komplikace. Podle odborníků totiž až 20 % Čechů trpí nesnášenlivostí mléčného cukru, kterou způsobuje…
Častější nucení na močení. Sekret z močové trubice. Zvýšená únava, bolesti svalů či kloubů. Deformace spermií. Sterilita. Tyto a další pojmy se pojí k chlamydiové infekci a jiným pohlavním chorobám, se kterými se muži potýkají.…
Bršlice kozí noha, plicník lékařský nebo jaterník podléška – to je jen krátký výčet jarních bylinek. Konec dubna je pro některé z nich nejvyšším časem pro sběr a použití. Z lesních bylinek lze kromě čajů…
Česká pobočka společnosti Cochlear, globálního inovativního lídra, jenž navrhuje, vyrábí a dodává řadu implantabilních sluchových řešení, dnes s potěšením  oznamuje, že vítězkou stipendia Cochlear Graema Clarka pro rok 2015 se z celého regionu…
Lidé, kteří nosí kvalitní obuv, si zároveň zlepšují i svůj sexuální život. Kromě toho, že kvalitní boty pozitivně ovlivňují funkčnost chodidel a posilují pánevní svaly, napomáhají také správnému držení těla. Právě propojení…
– Chřipková epidemie, která v letošní sezóně 2014/15 zasáhla Českou republiku, si vyžádala prozatím 51 mrtvých3. Tato smutná bilance však bude ještě vyšší, neboť každoročně zemře (ať už v přímém důsledku chřipky,…
Extrémní chlad. Ticho. Pomalý pohyb. Mělké nádechy. Chrániče rukou, rouška a pevné boty. To vše úzce souvisí s takzvanou kryoterapií, která se v Česku stává stále populárnější. Léčba extrémním chladem totiž dovede příznivě…
„Mám to dáno geneticky.“ „Máme to v rodině.“ „Může za to moje těhotenství.“ „U mě čištění prostě nefunguje.“ Tyto a mnoho podobných výmluv slýchají při odhalení zanedbaného či zkaženého chrupu zubní lékaři stále dokola. A tak…
Jedlé oleje si v českých kuchyních vydobyly své pevné místo. Podle údajů Českého statistického úřadu jsou dokonce používanější než jiné rostlinné a živočišné tuky. Zatímco v roce 1950 byl poměr využívání surovin v kuchyni…